Je bent hier:

Vrijspraak voor vrouw die geen voorrang had verleend.

Twee broers uit Oostende werden samen veroordeeld voor een ongeval op de Gistelsesteenweg in Zerkegem. De twee hadden voorrang maar reden veel te snel achter elkaar. Ze kregen allebei een boete en een rijverbod. 

Het ongeval gebeurde in december 2018 op het kruispunt van de Gistelsesteenweg en de Duinenweg in Zerkegem. De twee broers reden toen op de Gistelsesteenweg richting Brugge. Een bestuurster kwam vanuit de Duinenweg en draaide de steenweg op. De broers konden niet tijdig stoppen en de drie wagens botsten op mekaar. Ook twee geparkeerde auto's, een verlichtingspaal en een voorgevel deelden in de klappen. De materiele schade was groot, maar er vielen geen gewonden. 

In de politierechtbank stonden de drie betrokkenen terecht: de vrouwelijke bestuurster omdat ze geen voorrang had verleend, de ene broer werd vervolgd omdat hij had gedronken en te snel reed, de andere broer alleen omdat ook zijn snelheid te hoog lag.

Een getuige die achter de vrouwelijke bestuurster reed, verklaarde dat de twee broers met zeer hoge snelheid achter elkaar reden. Volgens hem reden ze meer dan 100 kilometer per uur waar slechts 70 was toegestaan. "Mijn cliente werd dan ook verschalkt", aldus advocaat Thomas Bailleul, die de vrouw verdedigde. 

De politierechter volgde die redenering. "Het is onvoldoende zeker dat de vrouw de twee andere voertuigen had moeten en kunnen zien aankomen toen ze te de Gistelsesteenweg opreed", zo staat te lezen in het vonnis. de vrouw werd dan ook vrijgesproken.

De rechter legde de oorzaak van het ongeval bij de hoge snelheid van de broers. Zij kregen respectievelijk een boete van 1.600 euro en een rijverbod van één maand, en een boete van 240 euro en rijverbod van vijftien dagen. 

Made by Comsa!