Je bent hier:

BESTUURDER DIE DRUGS NAM VRIJ DOOR POLITIEBLUNDER

De rechtbank van Brugge heeft een man die onder invloed van drugs met de auto reed vrijgesproken door een blunder van de politie. De politie had wel een positieve speekseltest van de man, maar verwisselde het bloedstaal met dat van iemand anders.

De 36-jarige bestuurder werd vorige zomer door de politie tegengehouden na het festival 'We Can Dance' in Zeebrugge. Hij legde een positieve speekseltest af en er werd ook een bloedstaal afgenomen. Dat staal heeft de politie per vergissing gewisseld met een ander bloedstaal.

"Het nummer op het proces-verbaal komt niet overeen met dat op het bloedstaal", zei de advocaat van de man Thomas Bailleul. "Daardoor is het niet zeker dat het positieve bloedstaal dat van mijn cliënt is.”

Vrij over de hele lijn
Omdat op basis van de speekselstest alleen kan de man niet veroordeeld worden. Hij ontsnapt zo ook aan een zware boete en een rijverbod.

In eerste aanleg kreeg de man nog een boete van 1200 euro en een rijverbod van drie maanden. Hij moest bovendien ook medische, psychologische, theoretische en praktische proeven afleggen om zijn rijbewijs terug te krijgen. De rechter was extra streng omdat de man al voor de tweede keer in drie jaar werd betrapt met drugs achter het stuur.

Meer info: http://nieuws.vtm.be/binnenland/208405-bestuurder-die-drugs-nam-vrij-door-politieblunder

Made by Comsa!