Je bent hier:

Man beschuldigd van aanranding minderjarigen

VEURNE - De 55-jarige F. D. wordt beschuldigd van aanranding van twee minderjarige meisjes. De man ontkent in alle toonaarden. De feiten zouden zich voorgedaan hebben in Veurne in 2013-2014.
De bal ging aan het rollen toen de moeder van een van de meisjes zich verdiepte in de seksueel getinte Facebookgesprekken tussen de beklaagde en haar dochter. Ze verwittigde de politie. Een van de meisjes verbleef toen op weekdagen bij F.D., die een jarenlange relatie had met haar moeder. Tijdens een huiszoeking bij D. vond de politie allerlei porno. Een van de meisjes verklaarde dat ze bij D. moest slapen en dat hij haar betastte en penetreerde. Dat laatste kon een gynaecologisch onderzoek evenwel niet bevestigen. Het andere meisje had het over gelijkaardige ervaringen. D. deed het af als een ‘spel’.

Twee psychologen besloten dat de meisjes zeer geloofwaardig overkwamen, maar verdediger Pierre Debra bestempelde het ene verslag als zever, terwijl de andere psycholoog volgens hem in alle zaken hetzelfde verslag opdist. Een van de meisjes zat volgens Debra in volle leeftijdscrisis, ze verminkte zichzelf en hoopte zo in de jeugdinstelling terecht te komen waar haar broer verbleef en er veel vrijheid genoot. Ze zou haar vriendin opgejut hebben om de zaken te bespoedigen door het verhaal van F.D. te bevestigen. De verklaringen van de twee meisjes zouden sterk uiteenlopen. Enkel de basis zou overeenstemmen. De meisjes hebben echter nog altijd psychologische begeleiding nodig.

Het Openbaar Ministerie vorderde drie jaar effectieve celstraf tegen F.D. Meester Debra vroeg resoluut de vrijspraak, omdat in het strafdossier geen enkel bewijs zou zitten dat zijn cliënt schuldig is. ‘Integendeel, het toont alleen maar aan dat hij de feiten niet pleegde.’

Advocaat Thomas Bailleul van de burgerlijke partij, wees op de persoonlijkheid van D., op het belastend materiaal dat bij de huiszoeking gevonden werd en op de spontane verklaring van een van de slachtoffers aan de politie. ‘Er zijn hier erge dingen gebeurd.’ Vonnis op 21 oktober.

Made by Comsa!