Je bent hier:

Dokter gaat helemaal door het lint bij politiecontrole

Een arts uit Koksijde ging door het lint toen hij door de politie werd tegengehouden. Hij sleurde er zelf de terreurgroep IS bij.

De man reed met zijn sportwagen nogal snel over een verkeersdrempel. Het lawaai dat dit veroorzaakte, trok de aandacht van een politiepatrouille. De arts moest in het zakje blazen en bleek licht onder invloed van alcohol. De dokter verweet de politieagenten dat ze ‘kinderachtig’ bezig waren omdat de afstand tussen zijn woonplaats en het feestje waar hij aperitief dronk maar vijfhonderd meter bedroeg.

Toen de verbalisanten antwoordden dat hij dan maar beter te voet was gegaan, werd de beklaagde boos en liet hen onverbloemd weten ‘dat het goed was dat IS begonnen is met een paar flikken af te knallen’.

De politierechter wou de man dan ook vooral zien omwille van zijn straffe uitspraken. De dokter verontschuldigde zich daarvoor, maar hij was ook kwaad op de politie omdat hij volgens hen met een snelheid van 70 km per uur over de drempel reed, waar maximum 30 mag. ‘Dat kan niet. Mijn auto hangt zo dicht tegen de grond, dat hij kapot zou zijn.’

‘Mijn cliënt had het druk en stond onder stress. Anderzijds doet hij veel voor de maatschappij. Ik vraag u om mildheid’, zei meester Thomas Bailleul. De dokter kreeg strafopschorting voor de alcoholintoxicatie, op voorwaarde dat hij een verkeerscursus volgt, en twee boetes van 150 euro.

Meer info: http://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20150427_01651737

Made by Comsa!