Je bent hier:

Vader vergeeft doodrijder zoon

Diksmuideling D.V (30) stond gisteren terecht in de politierechtbank van Veurne voor het ongeval dat hij op 8 juni vorig jaar, Vaderdag, veroorzaakte in Pervijze. Daarbij liet zijn beste vriend Nico Rosseel (34) uit Koekelare het leven. "Ik neem hem niets kwalijk. Maar Vaderdag zal nooit meer hetzelfde zijn", reageert Jacky, de vader van Nico.

Bijna een jaar nadat Nico Rosseel om het leven kwam werd de zaak gisteren behandeld. De burgerlijke schade voor de nabestaanden van Nico werden geregeld door zijn eigen verzekering, omdat het ongeval met zijn auto gebeurde. "Zelf stellen we ons geen burgerlijke partij, want wij koesteren geen wraakgevoelens", zegt papa Jacky Rosseel. "We nemen de bestuurder niks kwalijk en weten dat Nico die avond gedronken had. We wisten nog niet dat D.V. ook gedronken had, maar dat verandert niets meer aan de zaak. Hij en zijn familie zijn altijd heel correct geweest tegen ons, ook op de begrafenis. Als we elkaar zien aan het graf van Nico slaan we zeker een praatje. Nu zondag wordt het op Vaderdag wel moeilijk. Ik ga naar mijn andere zoon omdat mijn kleinkind die dag jarig is. Iedere dag werken we aan ons verdriet, maar Vaderdag zal nooit meer hetzelfde zijn."


Stuurfout
In de nacht van zaterdag op zondag 8 juni wilden Nico en D.V terugkeren van een nachtje uit. Aanvankelijk was het de bedoeling dat Nico met zijn auto terug zou rijden, maar omdat hij voelde dat hij te veel had gedronken vroeg hij aan D.V. om te rijden. "Ik wist dat ik ook iets gedronken had, maar voelde me eigenlijk nog fit", sprak D.V. gisteren. "Hij dacht dat dit de beste oplossing was en heeft die nacht in zekere zin zijn verantwoordelijkheid genomen om zijn vriend veilig thuis te brengen", vond meester Thomas Bailleul. Maar in de Veurnestraat in Pervijze ging het fout. Na een flauwe bocht maakte D.V. een stuurfout. De auto ramde een afsluiting en kwam tot stilstand tegen een elektriciteitspaal. Beide mannen raakten zwaargewond, maar konden op eigen kracht de auto verlaten. De maandagochtend nadien, nadat hij op zondag zijn vader Jacky nog een gelukkige Vaderdag had gewenst, overleed Nico toch aan de gevolgen van een schedelbreuk en klaplong.

De deskundige oordeelde dat het ongeval het gevolg was van een stuurfout en niet van de 1,31 promille, een lichte intoxicatie, die hij zijn bloed had. "Hij reed ook niet te snel", vulde Thomas Bailleul aan. "Hij kan niet genoeg benadrukken hoeveel het hem spijt, ook tegenover de familie van Nico met wie hij nog regelmatig contact heeft. Ik vraag de werkstraf voor het ongeval en een aparte bestraffing voor de intoxicatie."


"Beste vriend kwijt"
Ook D.V. nam het woord. "Ik ben mijn beste vriend verloren en dat sleep ik mijn hele leven met me mee", sprak hij. "Ik heb dat weekend lessen geleerd. Als ik rij, drink ik normaal nooit. Ik zal ook nooit meer het stuur van iemand anders overnemen als ik wel iets gedronken heb. Maar mijn beste vriend krijg ik nooit terug."

Vonnis op 29 juni.

Meer info: http://www.hln.be/regio/nieuws-uit-diksmuide/vader-vergeeft-doodrijder-zoon-a2345092/

Made by Comsa!